ERZURUM / HORASAN - Horasan Fen Lisesi

May

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Fen Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu”na Horasan Fen Lisesi olarak sözel sunum, poster sunum alanlarında öğrencilerimizin yapmış oldukları bilimsel çalışmalarla katılım sağladık. Katılımcı öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin dün okulumuzu ziyaret etti.Öğrenci ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılandı. Milli Eğiitm Bakanımız, okulumuzun öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya gelerek öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi.

Mrt

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Aziz milletimiz, Çanakkale'de istiklal ve istikbalimizden en ufak taviz vermeyerek tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirtmiştir.  Bizlerin de görevi, bu bilinç ve sorumlulukla ecdadımızdan aldığımız büyük mirası geleceğe taşımaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Mustafa MÜSTET ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan video gösterimi ve okul törenimizde müdür yardımcımız Mahmut ALTUNTAŞ günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmıştır.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bizlere bu şanlı zaferi armağan eden tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve "Türk'ün Özü Akif'in Sözü " Temalı Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı saat 11.00'da  Şehit Uğur Gülmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün konferans salonunda tüm okullardan öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende okulumuzdan "Türk'ün Özü Akif'in Sözü " konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan öğrencimiz Muhammet Ali ŞANCİ'ya Horasan Kaymakamımız sayın Mesut Ozan YILMAZ tarafından hediyesi takdim edilmiş ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında 3. olan öğrencimiz Abdullah Enes AKKUŞ'a ise Horasan Belediye Başkan vekili tarafından hediyesi takdim edilmiştir. Öğrencilerimize göstermiş oldukları başarılardan dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün bünyesinde Oku-Yorum Yazı-Yorum projesi kapsamında Erzurum ilimizde Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinin düzenlemiş olduğu Kutadgu Bilig konulu il paneline Horasan Fen Lisesi olarak katılım sağladık.

Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi, Hınıs Erdoğan Eren Fen Lisesi,  Ilıca Borsa İstanbul Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi, İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Oltu Fen Lisesi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi’nin katılımıyla düzenlendi. Panele, Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail YEŞİLYURT, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve okul öğrencilerimiz katılım gösterdiler.

Panele okulumuzda yapılan yarışmada birinci olan öğrencimiz Rabia AĞSAKALLI katıldı. İl Panelinde göstermiş olduğu başarısından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında  Horasan Fen Lisesinde  15/02/2024 tarihinde Ekolojik Denge ve Milli Teknoloji Hamlesi konularında okulumuz öğrencileri tarafından okul kütüphanemizde  panel düzenlenmiştir. Panel Dinleyicileri okulumuzun 9. sınıf öğrencileri olmuştur.

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mustafa MÜSTET ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Okuyorum Yazıyorum Projesi kapsamında Kutadgu Bilig paneli yapılmıştır. Panelin yapılmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğrencilerine Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakütesinde görevli Prof. Dr. Ümit İNCEKARA ve Doç. Dr. Yusuf AKBABA  seminer verdi.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında 9. sınıflar futbol turnuvası düzenlendi.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında 9.sınıflar voleybol turnuvası düzenlendi.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında 9. sınıflar arası bilgi yarışması ve kelime oyunu düzenlendi.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

"Sözlük Özgürlüktür"

Ara

Öğrencisi, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan Horasan Fen Lisesinde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Veli Toplantımızı yapmış bulunmaktayız.

Ara

Öğrencisi, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan Horasan Fen Lisesinde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Genel Veli Toplantımız velilerimizin yoğun katılımı ile yapılmıştır.